Help Needy Children Abandoned babies in Kenya need your help


 

Op het moment wonen 21 kinderen in het kindertehuis "Diani Children’s Village" in de leeftijd van enkele maanden tot 18 jaar. De meeste kinderen zijn wezen, verlaten en/of verwaarloosd.

Soms worden kinderen door de politie gebracht en soms wordt door ziekenhuizen of organisaties contact gezocht. Voordat een kind definitief in het project kan worden opgenomen, wordt eerst grondig onderzoek naar achtergronden verricht. Het "District Children’s Department" neemt de uiteindelijke beslissing.

Wanneer de kinderen 4 jaar zijn, gaan ze naar de basisschool "St Elizabeth Nursery School", die zich op slechts enkele kilometers van het kindertehuis bevindt.
Om de kinderen de gelegenheid te geven met andere kinderen uit families en van diverse achtergronden om te gaan, is gekozen voor deze vorm van onderwijs in plaats van onderwijs in het kindertehuis zelf. Op deze manier verloopt hun leven zo normaal mogelijk. In hun vrije tijd worden de kinderen aangemoedigd te sporten, zich te bekwamen in de basiswerkzaamheden in de werkplaats, in het maken van kleding, in tuinieren of te helpen bij onze zelfvoorzienende projecten.

Een aantal van onze kinderen hebben zich aangesloten bij kostscholen, en de jonge volwassenen wonen hogeschool en universiteit en vallen terug naar huis tijdens de vakantie.

Daarnaast kunnen een aantal jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, die niet in ons huis zijn opgegroeid, meeprofiteren van ons onderwijsprogramma. Ook zij komen naar het huis tijdens vakanties en helpen mee met de dagelijkse taken.
Dit jaar hopen we een accommodatie te kunnen bouwen voor de oudere jongens en meisjes, zodat ze onafhankelijker kunnen worden, maar toch nog een plek hebben om te slapen en te studeren tijdens hun vakanties.

+254-735-260542