Nieuws Diani Children’s Village
# 06/2011

Groeten vanuit Diani Childrens Village.

De laatste maanden is het ongewoon druk geweest in het kindertehuis met de komst van 4 kleintjes. Zoals u zult begrijpen, heeft dit een behoorlijke impact op het personeel en de middelen. De medewerkers hebben de extra drukte gelukkig heel goed opgepakt en een werkwijze gevonden waarbij alle kinderen de nodige aandacht en verzorging ontvangen.

Baby Esther is heel hard gegroeid; met 5,5 maand oud weegt ze al 9 kilo! Esther is een vrolijke baby met een gezonde eetlust. Inmiddels kan ze zelfstandig zitten. Baby Allan heeft het erg moeilijk gehad door de tijd die hij heeft doorgebracht in de als toilet gebruikte kuil. Ondanks dat ook Allan in gewicht is toegenomen, weegt hij 5,5 maand oud nog maar 6,5 kilo. Allan is een blije baby die nauwlettend in de gaten wordt gehouden om een normale groei te kunnen waarborgen.

Er zijn 2 zuigelingen binnengekomen. Timothy werd - 2 dagen oud - naar het kindertehuis gebracht. Pogingen worden ondernomen om zijn biologische ouders de verantwoordelijkheid voor hem te laten nemen. De kinderbescherming helpt ons hierbij en er is inmiddels al wat vooruitgang geboekt. Baby Faith

De andere baby is Faith. Ook zij werd naar het kindertehuis gebracht toen ze 2 dagen oud was. Faith werd door haar moeder bij de lokale politie achtergelaten. Ze woog slechts 1,7 kilo en was heel erg klein. Helaas is de moeder verdwenen en weten we niets van haar.

Een andere nieuwe aanwinst is Senice. We schatten haar op 2,5 jaar. Ook haar moeder heeft haar achtergelaten. We proberen nu voor haar te achterhalen of er in de omgeving familieleden van haar wonen.

Dan nu een succesverhaal. Een 8 maanden oude baby, die wij Clifton hebben genoemd, was door zijn moeder achtergelaten in een gastenverblijf in Ukunda en werd gered door medewerkers van de lokale overheid. Na enig onderzoek zijn familieleden gevonden in Mtito Andei, dit ligt halverwege Nairobi. Via de rechtbank is Clifton nu herenigd met zijn oma. Volgens de laatste berichten gaat het heel goed met hem en zijn familie. Senice

Met alle andere kinderen en de activiteiten in en om het kindertehuis gaat het goed. We zijn dit jaar gezegend met voldoende regen, waardoor de moestuin vol staat met groente. Dit is heel belangrijk omdat de prijzen voor basisartikelen fors zijn gestegen.

Het gebouw waar de slachtkippen zijn gehuisvest, is gerenoveerd. Dit was noodzakelijk geworden door de vaak hevige regenval. De eerste nieuwe lichting kippen is half juni gearriveerd; deze zijn hopelijk rond midden/eind augustus klaar voor de verkoop. Ook hebben we nieuwe legkippen; deze kippen hebben inmiddels hun eerste eieren gelegd.

De werkplaats is druk geweest met een grote order schoolbanken voor de Makobe school. Dit is een school voor gehandicapte kinderen. De banken worden op maat gemaakt zodat ook de leerlingen in rolstoel er gebruik van kunnen maken. Baby Cliffton

Met de jongvolwassenen gaat het goed. Ruth is zich aan het voorbereiden op de examens aan de Buru Buru Academy of Fine Arts en is daarnaast een baan aan het zoeken in Nairobi. Moses en Humphrey hebben, als onderdeel van hun opleiding aan het Government Institute of Technical Studies, een stageplaats gevonden in twee gerespecteerdem werkplaatsen.

Waar mogelijk blijven we de jongvolwassenen ondersteunen en hen aanmoedigen zich te ontwikkelen, waardoor ze financieel volledig onafhankelijk kunnen worden.

Onze dank gaat uit naar iedereen die het kindertehuis ondersteunt en we hopen dat u uw steun wilt blijven geven, zodat de kinderen de best mogelijke start krijgen om waardevolle en verantwoordelijke burgers van onze maatschappij te worden.

Met vriendelijke groeten en ASANTE SANA,

Namens het DCV Team
Yvonne Matiba-ter Avest

+254-735-260542

Nieuws, 06/2015
Nieuws, 12/2014
Nieuws, 04/2013
Nieuws, 12/2012
Nieuws, 04/2012
Nieuws, 06/2011
Nieuws, 01/2011
Nieuws, 08/2010
Nieuws, 03/2010
Nieuws, 11/2009
Nieuws, 07/2009
Nieuws, 03/2009
Nieuws, 10/2008
Nieuws, 05/2008
Nieuws, 02/2008
Nieuws, 07/2007
Nieuws, 04/2007
Nieuws, 01/2007